Interview Lamar Odom: ‘LeBron heeft me wakker geschud’

Het is woensdagochtend, ik wacht in een Rotterdamse koffiebar op Lamar Odom. De voormalige NBA-ster is namelijk in Nederland neergestreken om te werken aan zijn comeback. Is hij niet op het basketballveld met zijn Amerikaanse trainer, dan werkt hij wel in de sportschool met zijn personal trainers. Het is vijf jaar geleden dat Lamar Odom in de NBA actief was, bij de Los Angeles Clippers.

Ik kijk uit het raam en zie een glazenwasser grote ogen opzetten en iemand nakijken. Ja hoor, daar komt de 2 meter 8 lange Amerikaan aangelopen, samen met zijn Nederlandse manager.

Odom heeft er net een pittige training opzitten met zijn personal trainers dus hij besteld wat te eten. Dat geeft mij de tijd om te vragen wat een voormalige NBA kampioen in Nederland doet. En ook om te vragen wat de omslag is geweest om weer te gaan basketballen. 3 jaar geleden vocht hij nog voor zijn leven na een overdosis. We zagen Odom meer bij RTL Boulevard dan in de sportjournaals.

Maar gelukkig is Lamar weer op weg om datgene te doen waar hij van houdt en waarom wij van hem houden: basketballen. Odom speelde 14 jaar in de NBA, van 1999 tot 2013, voor de LA Clippers, Miami Heat en Dallas Mavericks. Het grootste gedeelte van zijn carrière bracht hij door bij de LA Lakers, waar hij in 2009 en 2010 NBA-kampioen werd.

Nu brengt zijn carrière hem naar China en wie weet, mocht het daar goed gaan zien we hem nog terug in de NBA. Voor welk team? Ik zet mijn geld op de Lakers, hoe mooi zou dat zijn!?

Eén van Lamar’s personal trainers, Rick Mari, ziet een groot verschil tussen de eerste training van Odom en de laatste van vandaag.

Komend seizoen wordt Dunkz.nl dé dagelijkse stop voor al jouw NBA nieuws en highlights. Niks missen? Volg de site op www.facebook.com/DunkzNL en blijf op de hoogte van alle ontwikkelingen!

About

Gek op basketball sinds 1996, niet heel toevallig het jaar dat Kobe Bryant naar de NBA ging. Lakers fan & follower sindsdien, in goede en slechte tijden. Te volgen op Twitter, Instagram en YouTube als NL_Lakers

1 Comment

  • Daniela August 9, 2018 at 8:34 am Reply

    Echt Top dat Lamar Odom Rotterdam gekozen heeft om helemaal back in form te zijn voor zijn start in China te gaan basketballen en hoop voor hem dat hij hierna weer kan schijnen in de NBA en zijn carriere kan voortzetten🙏🏼🙏🏼👍🏽👍🏽

Leave a Comment