Overzicht van de eerste dagen van NBA Free Agency

Met nieuws dat op elk uur van de dag, en vaak ‘s nachts, op internet verschijnt, is het gemakkelijk het overzicht te verliezen van hoe gestoord deze NBA off season tot nu toe is. Daarom maakt Dunkz één overzicht van de belangrijkste moves, deze off season.

(Dit artikel zal gedurende de off season worden bijgehouden met alle opvallende transacties)

LeBron James naar Los Angeles Lakers

Het belangrijkste nieuws is natuurlijk de LeBron James, ex Cleveland Cavaliers, volgend jaar voor de Los Angeles Lakers speelt. LeBron tekent voor vier jaar, waarbij het laatste jaar een spelersoptie is. Kortom: Hij heeft zelf in de hand of hij drie- of vier jaar blijft.

In het kielzog van deze deal varen ook JaVale McGee, Lance Stephenson en Rajon Rondo naar L.A. Vooral die laatste transactie trekt nogal wat wenkbrauwen omhoog. De komst van Rondo zou vooral ook een voorbode kunnen zijn van een trade. De aanwezigheid van een veteraan point guard maakt Lonzo Ball hartstikke vervangbaar.

Wat voor Lakers fans echter nog het meest frustrerend is (voor zover zij recht hebben op frustraties, deze zomer), is dat Julius Randle free agent is geworden. De beste speler van vorig jaar speelt de komende twee seizoenen bij de New Orleans Pelicans.

DeMarcus Cousins naar Golden State Warrios

Het is eigenlijk zijn eigen blog waard omdat het absurd is hoe sterk deze move de Warriors (in theorie) maakt. Center DeMarcus Cousins vervangt JaVale McGee in San Francisco. Cousins, een legitieme All Star en 20+/10+ guy, is nogal een stap omhoog. Enige vraagtekens zijn of zijn karakter niet giftig is én in wat voor staat hij terugkomt op het veld.

Cousins verdient het voordeel van de twijfel. Sommige jongens zijn gewoon niet gemaakt om een team te leiden, en Boogie Cousins lijkt daar een voorbeeld van. Voor het eerst in zijn carrière wordt hij nu omringd door smetteloze profs. Met leiderschap overal in Golden State op z’n plaats, wordt zijn gezanik niet getolereerd.

Voor de Warriors is het een low risk move. Cousins kost maar 5.3 miljoen dollar, voor één jaar. Mocht hij niet volledig herstellen van zijn gescheurde achillespees, dan was het de gok voor Golden State zeker waard.

Nikola Jokic is de toekomt van Denver

De Denver Nuggets troffen al voorbereidingen voor het investeren in Nikola Jokic. De Nuggets namen afstand van zijn contract in juni, puur omdat ze hem dan een maximaal contract konden bieden. Jokic aanvaardde, natuurlijk, een papiertje dat hem voor vijf jaar en 148 miljoen dollar aan de club verbindt.

Sommige sterren blijven ook thuis

Je hoeft niet van team te veranderen. Dat bewijzen Paul George en Chris Paul, die niet te moeilijk nadachten en bijtekenden bij de clubs waar zij vorig jaar deel van uitmaakten.

 

 

Chris Paul speelt nog vier jaar bij Houston voor zo’n veertig miljoen per jaar. Paul George heeft er wat minder dienstjaren opzitten, waardoor zijn max salary lager is dan voor andere veteranen: Vier jaar en 137 miljoen dollar.

Nog iets minder verdient Aaron Gordon van de Orlando Magic. Andere teams konden hem een aanbod doen, waarna de Magic de rechten hadden dat aanbod te matchen. Uiteindelijk tekent Gordon, die zo dicht bij een franchise player komt als je maar ziet in Orlando, voor vier jaar en iets meer dan 80 miljoen dollar.

Waar landt Dwight Howard?

Dwight Howard is op papier nog steeds een Brooklyn Nets-speler. Die gaan zijn contract echter afkopen, omdat zij geen enkele interesse hebben in de diensten van has been Dwight. En in een volkomen verwachte move zegt Dwight nu dat hij best geïnteresseerd is een terugkeer naar de Lakers, om samen met LeBron te spelen.

Vooral nu DeMarcus Cousins in Golden State gaat spelen, zullen de Lakers stiekem best een keer nadenken. Door zijn buy out bij de Nets zal Dwight geld genoeg verdienen, dit jaar, waardoor hij niet veel hoeft te kosten. En voor alles wat er mis is met Dwight, hij wordt overal als zure wijn uitgetuft, moet hij voor de juiste prijs best toe kunnen voegen aan een team met aspiraties.

DeAndre Jordan opent het bal; Gaat naar Dallas

Ex-Clipper DeAndre Jordan vangt volgend jaar alley oops van Luka Doncic! De center gaat naar de Dallas Mavericks. Jordan was de eerste free agent die tekende. Vijf minuten na opening van free agency verbond hij zich aan de club van markante eigenaar Mark Cuban.

Jordan en de Mavs hebben nogal een verleden. Drie jaar geleden beloofde DeAndre zijn diensten al aan de Mavericks. Toen krabbelde hij echter terug van zijn commitment. Het is te hopen voor Dallas dat zulke fratsen dit keer uitblijven!

About

Every time I try to leave the blogging game, it keeps pulling me back in... #basketball #americanfootball #lovelife

No Comments

Leave a Comment