Here come the Detroit Pistons

Vraag een oppervlakkige NBA fan wie er tweede staat in de Eastern Conference, en de kans is groot dat hij fout gokt. De plotseling-weer-prima spelende Cleveland Cavaliers? Nope… De altijd stabiel presterende Toronto Raptors? Nee. De Detroit Pistons hebben na achttien wedstrijden maar liefst twaalf potjes gewonnen!

Niets aan de statistieken van de Pistons schreeuwt dat hier de kampioen van 2017-2018 staat. Tobias Harris scoort achttien punten ‘per’ voor de Pistons. Superteams hebben topscorers die méér kunnen creëren dan dat. Na Harris moeten scores komen van Avery Bradley, Reggie Jackson en Andre Drummond. Na hen scoort er niemand méér dan tien punten voor de Pistons.

Andre Drummond reboundt de grip van de bal met vijftien boards per game. Toch is Detroit geen reboundende oppermacht: Het hele team pakt minder dan 43 rebounds per wedstrijd en ze geven er bijna net zoveel weg. Forward Tobias Harris voegt met zes borden nog wel iets toe, wat resteert is een matig reboundend team.

Wat wèl zijn eigen alinea verdient, is Drummond’s verbetering vanaf de vrije worp lijn. Drummond maakt een einde aan alle discussie of touch aangeboren is. Deze gozer besloot te verbeteren op een zwakte. Resultaat: Hij ging van 38.6 procent vorig jaar naar ruim .60 dit seizoen. Awesome!

Pistons Light

Wat is dan het geheim in Motor City? Ze lijken een light versie van de Pistons van het begin van dit millenium te hebben gebouwd. Avery Bradley is een verdedigende rotzak, op een goede manier, en ook Reggie Jackson kan gewoon een etter zijn. De Pistons krijgen een keurige 101 punten per wedstrijd tegen, zevende in de league en hun point differential (+1.9) is ook braaf tiende in de L.

Zoals gezegd: Hier staan geen kampioenen. Maar er zijn ongetwijfeld gasten in Nederland die fan werden van de Pistons in die Chauncey Billups-Rip Hamilton-Tayshaun Prince-Rasheed Wallace-Ben Wallace dagen. Die moeten het potverdomme lekker vinden dat hun cluppie er, in ieder geval vroeg in het seizoen, weer even toe doet.

About

Every time I try to leave the blogging game, it keeps pulling me back in... #basketball #americanfootball #lovelife

No Comments

Leave a Comment