“We need to come to together”

Wat meer dan een jaar geleden begon met een protest van NFL-speler Colin Kaepernick, werd ook een onderdeel van het basketbal. Veel NBA-spelers lieten zich dan ook al eerder uit over de kneeling protests die in de Verenigde Staten plaatsvinden. Ook overzees in Nederland wordt er duidelijke taal gesproken: er moet iets veranderen.

Sherron Dorsey-Walker speelt sinds deze zomer voor Landstede Basketbal. De 24-jarige guard is blij met de aandacht die sporters als Kaepernick hebben weten op te wekken. “Ik denk echt dat elke sporter die protesteert onze soldaten respecteert, dat hebben ze ook duidelijk gemaakt. Maar ons land zou zich juist meer moeten focussen op wáárom er wordt geprotesteerd. De protesten zijn er puur en alleen vanwege de ongelijkheid van minderheden.”

Locking arms

Nadat de NFL massaal protesteerde, sprak ook de NBA haar steun uit. Tot een kneeling protest mocht het dankzij het reglementenboek echter niet komen. Op Opening Night werden de armen daarom in elkaar gesloten, om toch een boodschap af te geven. “Er moet iets gebeuren om deze wereld een betere plek te maken”, aldus Dorsey-Walker. “De problemen in ons land spelen al veel te lang en het is tijd om bijeen te komen.”

 

About

No Comments

Leave a Comment