Kristaps Porzingis maakt Knicks het bekijken waard

Fans van de New York Knicks hebben het al decennia lang enorm zwaar. Sinds de komst van Kristaps Porzingis is de pijn echter draaglijk. ‘The Unicorn‘ is uniek in de league, en hij was nog nooit zo goed als vroeg in dit seizoen.

Vannacht versloegen de New York Knicks de Cleveland Cavaliers met 114-92. Coach Tyronn Lue van de Cavs en superster LeBron James zouden later verklaren de defense aan Cleveland’s zijde tenenkrommend te vinden. Maar wat ga je doen tegen een gast van 2.20 met de souplesse van een shooting guard?

 

Stijgende lijn

In vijf wedstrijden tot dusver middelt Kristaps Porzingis 27.6 punten in slechts 34 minuten speeltijd. Vannacht scoorde hij er 32, en is daarmee de eerste Knickerboxer ooit met dertig punten in vier van de eerste vijf wedstrijden.

Hij reboundt de bal ook tegen een career high (8.6 per) en het mooie: Het kan nog veel beter. Kristaps neemt meer dan vijf drietjes per wedstrijd en raakt nog maar 30 procent. Vorig jaar schoot hij 35 procent raak, dus dat nummer zal nog stijgen.

Hulp van Hardaway

En vannacht hoefde Porzingis het niet alleen te doen. Tim Hardaway jr. was met 34 punten topscoorder voor de New York Knicks. Hardaway zat in een gigantische shooting slump, dus met deze 11/19 nacht hoopt ook hij zijn draai gevonden te hebben.

De winst was Porzingis’ eerste tegen de Cavaliers in zijn carrière. ‘Hopelijk kunnen we dit ook doen in de play offs, als het er echt om gaat’, zou hij later zeggen.

About

Every time I try to leave the blogging game, it keeps pulling me back in... #basketball #americanfootball #lovelife

No Comments

Leave a Comment