Cijfers achter het aanvallende succes van Orlando Magic

Vroeg in het seizoen zijn ze dé grote verrassing. Na winst vannacht tegen de New Orleans Pelicans (115-99 ) staan ze nog steeds trots bovenaan de Eastern Conference. Zijn de Orlando Magic for real?

Het gevoel zegt van niet. Ze spelen zonder échte superster en het is moeilijk te zien waar al het vroege geweld, dit seizoen, vandaan moet komen als andere teams compleet en compleet in vorm zijn. Dat maakt de flitsende start van de Magic niet minder vermakelijk. Hier zijn wat cijfers.

Behind the numbers

25.3. De Orlando Magic vinden het leuk de bal te delen, en de 25.3 assists per wedstrijd zijn goed voor tweede in de league, achter de passing machine van Golden State Warriors. Geleid door Alfrid Peyton’s zes en een halve dish per wedstrijd is het niet zo dat zij het per se van één gast moeten hebben. Dit hele team beweegt de bal, en dat is tof om te zien!

.487. Als je niet echt in de ketel met aanvallende toverdrank bent gevallen, is het belangrijk dat je de juiste schoten neemt. Schotselectie lijkt ook een bepalende factor in het Magic-succes. Het team schiet 48.7 procent van zijn schoten raak, goed voor derde in de league achter wederom de Warriors en de Milwaukee Bucks.

116.9. Het aantal punten per wedstrijd! Tweede in de league achter Je-Weet-Wel-Wie. Tegenstanders scoren 107.9 ‘per’, wat Orlando bepaald geen verdedigende juggernaut maakt, maar de +9 differantial is goed voor vierde in de league.

Geen kampioen…

En of ze dit volhouden? Geen idee. De Magic hebben drie gasten (Evan Fournier, dunk monster Aaron Gorden en Nikola Vucevic) die in iets meer dan dertig minuten, méér dan twintig punten per wedstrijd scoren. Ze hebben al overwinning geboekt op de Miami Heat, Cleveland Cavaliers en San Antonio Spurs. Vergis je niet: Ze worden geen kampioen. Maar de play offs, voor het eerst sinds 2012? Moet lukken toch?

About

Every time I try to leave the blogging game, it keeps pulling me back in... #basketball #americanfootball #lovelife

No Comments

Leave a Comment