Russell Westbrook blijft OKC trouw

De Oklahoma City Thunder hoeven niet bang te zijn hun ster kwijt te raken aan, bijvoorbeeld, de Los Angeles Lakers. Russell Westbrook tekende onlangs een verlenging voor vijf jaar en ongeveer 200 miljoen dollar.

Het is een duidelijk gebaar van Westbrook aan zijn medespelers: ‘Jongens, ik ben hier.’ En dat is natuurlijk bedoeld voor Paul George, waarvan iedereen zo’n beetje ‘weet’ dat hij naar de Lakers zou gaan, volgende off season.

Dat is natuurlijk bedoeld voor Carmelo Anthony, die vanuit New York via een trade in Oklahoma City terecht kwam. Die heeft komende zomer een player option: Als hij wil, stapt hij uit zijn contract en wandelt hij naar, bijvoorbeeld, de Houston Rockets of… Cleveland Cavaliers.

De grootste uitdaging

Het enige dat hij nu nog moet doen, is die twee mannen er van overtuigen dat er een contender staat in Oklahoma City. Met Russell Westbrook heb je een puncher’s chance in elke wedstrijd. Voeg daar George en Carmelo Anthony aan toe, en wie weet hebben ze wel thuisvoordeel in de eerste ronde van de play offs. En van daaruit kan er van alles gebeuren.

De grootste uitdaging waar deze ploeg voor staat is een simpele: Er is maar één bal. Wie gaat die vasthouden? Russ is gewend een absurd gedeelte van de aanvallende last te dragen. Carmelo Anthony wil en kan dat óók en Paul George is een ster in zijn eigen recht.

De eerste geluiden spreken van Anthony in een dienende rol op de vier-positie. Paul George kan misschien (hopelijk…) genieten van de shine die hij in de verdediging pakt. Want dit is Russell Westbrook’s team. Het is te hopen dat de anderen dat ook weten.

About

Every time I try to leave the blogging game, it keeps pulling me back in... #basketball #americanfootball #lovelife

No Comments

Leave a Comment