Is dit de nummer 1 pick van 2018?

Ook al is het 2017-2018 seizoen nog niet begonnen, het is nooit te vroeg vooruit te kijken naar de draft van 2018. Vooral in het oosten zijn immers genoeg teams die een miserabel lang seizoen tegemoet gaan, met alleen een mogelijke nummer 1 pick als troost in het vooruitzicht.

Maak daarom kennis met Luka Doncic, een Europese pointguard die wel eens zijn naam als eerst te horen kan krijgen tijdens de draft. Doncic is pas achttien jaar, maar heeft in zijn jonge carriére al méér voor elkaar gekregen dan de meeste Europese ballers met een NBA droom.

Hoe goed is Doncic? Hij speelde op z’n achtste mee met gastjes van dertien, veertien jaar oud. Op zijn dertiende (!) tekende hij bij Real Madrid. Hij was nog geen zestien, toen hij al bij het B-team van Real mee kon.

Op zijn zestiende startte hij al regelmatig bij de big boys van Real. Vorig jaar werd hij tot Rising Star van de Euroleague gebombardeerd. En internationaal? Met Slovenië won hij het prestigieuze Eurobasket toernooi, en door zijn goede spel kwam hij in het All Tournament Team. Kan dus best basketballen, die jongen. Kijk maar.

About

Every time I try to leave the blogging game, it keeps pulling me back in... #basketball #americanfootball #lovelife

No Comments

Leave a Comment