Buy out Dwyane Wade bij Chicago Bulls

De ‘home coming’ van Dwyane Wade is niet meer. Vandaag werd bekend dat Wade uit is gekocht door de Chicago Bulls. De guard is daarmee vrij te gaan waar hij maar wil, dus de vraag luidt: Waar gaat de superster heen?

 

Er lijkt onder de verschillende media nog geen concensus te zijn over waar D-Wade nu naar toe vertrekt. De opties lijken voor de hand te liggen. De Cleveland Cavaliers hebben zijn maat LeBron James en zijn nog altijd favoriet in het oosten.

In het westen kan hij aansluiten bij de OKC Thunder, die onlangs verrasten door voor Carmelo Anthony te traden, een andere vriend van Wade. Hij zou er ook voor kunnen kiezen zijn carrière bij de Miami Heat te beëindigen, zoals dat in eerste instantie al had moeten gebeuren. De hele Chicago-situatie gaat de boeken in als een flop.

Revival

Wade, 35 jaar oud, komt van een matig jaar. In een half uur speeltijd per wedstrijd kwam hij tot zo’n 18 punten ‘per’ voor de Bulls, het laagste puntenaantal sinds zijn rookiejaar in 2003. Ook zijn fieldgoalpercentage en assists kelderden vorig jaar tot ongekende diepten. Het is hopen voor een revival van de carrière van Wade. Één positief teken: Hij schoot vorig jaar 31 procent van zijn drietjes raak: Het op één na hoogste percentage in de league!

Voor de Chicago Bulls completeert de move de start van een grote rebuild. Jimmy Butler is weg, Wade is weg… De Bulls timmeren aan een nieuwe toekomst en daar hebben ze de twee supersterren niet voor nodig. Voor fans wacht nu een (lange) tijd vol verloren wedstrijden, maar er is één troost: Het oosten van de NBA loopt zó enorm leeg, dat er wellicht ‘gewoon’ kans is op een play off plekje.

About

Every time I try to leave the blogging game, it keeps pulling me back in... #basketball #americanfootball #lovelife

No Comments

Leave a Comment